OFTE STILTE SPØRSMÅL

FAQ

FAQ: Aldersgrense og timebestilling


Info om aldersgrense:

  • Legimitasjonsplikt gjelder alle piercingkunder, også i følge med foresatt. Gyldig legitimasjon er; pass, førerkort, Id kort, bankkort med bilde.
  • 6-8 år individuell vurdering (i følge med foresatt): Øreflipp / Lobe
  • 12 år (i følge med foresatt): Helix (Low, side, upper, top, forward).
  • 14 år (i følge med foresatt): Alle ørebrusk, Nese, Septum, Øyenbryn. Leppe, Navel.
  • 16 år: Brystvorte, Kinn / Dimple (individuell vurdering), Smiley, Tunge, Nosebridge.
  • 18 år: Micro Dermal, Genital.


Må foresatt følge med om jeg er yngre enn 16 år, og finnes det unntak?

  • Minst en foresatt (mor, far, verge) må følge med for å godkjenne. Legitimasjon må fremvises før piercing utføres av både foresatt og klient.
  • Unntak finnes ved f.eks. stor reiseavstand, sjukdom e.l. Da bes foresatt om å sende skriftlig forespørsel på epost til aktuell avdeling FØR timebestilling registreres. Eposten må inkludere skriftlig godkjenning, kopi av gyldig legitimasjon av både foresatt og klient (datter/sønn), samt navn og alder på person som følger klienten. En annen voksen person som følger med kan f.eks. være foresatt til klient/følgesvenn, storesøsken eldre enn 20år, tante, bestemor e.l.).


    Må jeg forhåndsbestille time, eller kan jeg komme på Drop In?

    • Avd. Oslo og avd. Lillehammer kan du møte opp på Drop In, men har du dårlig med tid så anbefaler vi alltid forhåndsbestilling av time.
    • Avd. Kristiansund har vi KUN forhåndsbestilling av time (både når det gjelder piercing, piercing bytte, piercing kontroll, piercing kjøp m.m.). Da jeg også jobber på våre avd. i Oslo og Lillehammer i blandt så er jeg ikke alltid tilstede i Kristiansund, så da kan man risikere å komme på bomtur.


    Er det noen rabatt om jeg ønsker mer enn en piercing?

    • Ja, vi gir kr.200 i rabatt for 2 like piercinger.


    Har dere studentrabatt?

    • Ja, vi tilbyr 20% rabatt på alle smykker for høyskole- og universitetsstudenter.


    Hva koster en piercing?


    Hva er adressen?

    FAQ: Piercing informasjon


    Brukes det piercingnål eller ørepistol til piercing hos Safari Bodyart Studio?


    Hvor vondt er det å pierce seg?

    • smertenivået varierer fra person til person.
      Stort sett er det ikke værre enn et sprøytestikk, men noen piercinger kan selvfølgelig være litt mer ubehagelig enn andre. Eksempel:
      -Lite vondt: tunge, øyenbryn og øreflipp.
      -Middels vondt: navel, leppe, micro dermal, ørebrusk (helix).
      -Mer vondt: Brystvorte, tykk ørebrusk (eksmpl.Daith), intimpiercing.


    Hvor mange piercinger kan jeg ta samtidig?

    • Brusk piercing genererer større hevelse og derfor anbefaler vi maks 2 piercinger, om de er nærme hverandre i samme ørebrusk samtidig. Vi anbefaler også kun bruskpiercing i et øre av gangen så man har en side og sove på. Ved press fra pute er det stor fare for ekstra hevelse, irritasjonskuler og at piercingen vil gro skjevt pga. for langt smykke vil ligge i vridningspress. Vent med å pierce andre øret til du bytter til kortere stang etter 4-6 uker.
    • Øreflipp og andre plasser kan du pierce 3-4 piercinger samtidig. Men husk hevelsen kan også bli større på disse områdene, og kan føre til at førstegangs smykke blir for kort. Du kan pierce begge ører samtidig der det ikke er brusk(øreflipp). Anbefalt smykkebytte i øreflipp, øyenbryn, leppe/oral etter 1 mnd.


    Kan alle piercinger bli utført på alle, eller finnes det unntak?

    • De fleste piercinger kan utføres, men det finnes unntak:
    • Kroppens fysikk og utforming kan være til hinder for piercinger som f.eks Industrial, Upper Belly (navle) og Micro Dermal Anchor.
    • Arrevev kan også være til hinder for piercing, som f.eks gammel "splittet" navle- og brystvortepiercing. Også unngår vi å utføre Dermal punch nærme arrevev.
    • Utslett og andre sykdommer kan også være til hinder for piercinger. Herav unngår vi å pierce steder med psoriasis og annet utslett. Andre sykdommer med usikkerhet må konfereres med din lege.
    • Vi unngår å pierce klienter med feber og/eller luftveisinfeksjon av hensyn til smittevern.
    • Vi utfører ikke piercing på klienter med alvorlige sykdommer som Hepatit A-B, HIV og lignende, av hensyn til smittevern.


    Hva er beste førstegangs smykke i en brusk-piercing (ørebrusk og nese)?

    • Rett stang (titan barbell, labret, nose stud) i et rett hull er alltid best der piercing-plasseringen gjør dette mulig. Det skaper mindre press på piercingen enn en ring/bøyd stang, og gjør at piercingen gror bra. . NB! Husk og bytte/tilpasse til kortere titan-stang smykke etter 4-6 uker slik at smykke vil ligge mer i ro. Førstegangssmykket er tilpasset ekstra hevelse og rom for hyppig rensing første mnd, og vil derfor være for langt, og dermed ligge i vridningspress ved soving, bruk av lue, hjelm, tlf, headset, osv. og på den måten kan irritasjonskuler oppstå. Husk å ta vare på det lengre førstegangssmykket om det skulle oppstå hevelse senere i grotiden.

    • Ring og bøyd smykke (titan hinges ring, circular barbell, bøyd barbell) kan skape spenn i hudvevet rundt hullet ved at det blir en buet stang gjennom et rett hull. En ring kan også skape mer bevegelse og derav kan irritasjonskuler oppstå. Om man velger en ring som førsteganssmykke så vær obs på dette, og så fort en liten utvekst/kul er i ferd med å oppstå, så bytt til et kortere/tilpasset rett stang titansmykke (titan labret, barbell, nose stud). På den måten forsvinner spenn på hullet og kulen vil derfor sakte men sikkert forsvinne. Vi anbefaler minimum 3 mnd. etter utført piercing før man bytter til ring.


    Kan jeg bruke mitt eget smykke ved utføring av piercing?

    • Nei, du kan ikke bruke ditt eget smykke til å bli piercet med. Vi har ikke lov å sette inn annet smykke enn de vi selger (forskrifter om lov til utføring av hulltaking satt av helse myndighetene).
    • Førstegangs smykket må være pakket og sterilisert og av godkjent titan grad 23 (Ti6AI4V ELI) materiale. I tillegg må smykke ha den rette tykkelsen, lengden og utforming(bøyd /rett stang og kulestørrelse) i forhold til plassering, fysikk og piercingen. Førstegangs smykket bør også ha myke overganger og glatte kuler som er lett å rense, ikke ruglete kuler som blir bakterie oppsamlere.
    • Vi anbefaler alltid titan smykke gjennom hele grotiden, så om du har smykke selv i titan som passer, så kan du bytte til dette selv etter 1-2 mnd.


    Kan jeg bade med ny piercing?

    • Vi anbefaler å vente 1 mnd. med å bade etter utført piercing. Også anbefaler vi korte dusjer første mnd. Piercingen trenger også være tørr så hullet kan danne en grohinne som blir en barriere mot bakterier og andre urensligheter.
    • En ny piercing har et åpent sår med kun en tynn hinne inni hullet første mnd. Denne hinnen åpner seg ofte ved bevegelse og hullet er da eksponert for bakterier og andre urensligheter som kan forårsake infeksjon. Det er mye bakterier i badekar, svømmebasseng og ferskvann. Saltvann derimot er bedre å bade i etter første mnd.
    • Om du "må" bade så anbefaler vi et vanntett plaster der filten settes mot smykket. Pass på at limet ikke kommer på smykket.


    Smykket emigrerer / rejecter / gror ut. Hva gjør jeg?

    • Navle, øyenbryn og nippel piercing:  Når du ser at hullene i en piercing har fått mindre avstand mellom seg, og smykke "henger" og stangen vises godt, så har smykket begynt å emigrere / rejecte / gro ut. Det er flere årsaker til at dette kan skje, men i hovedsak er det feil smykkevalg, og/eller feil smykkemateriale. Vi anbefaler å bytte til smykke med kortere stang og unngå tunge smykker når man ser mye av smykkestangen. I tillegg anbefaler vi å bruke titansmykke gjennom hele grotiden, da dette materialet godtas best av kroppen. Kirurgisk stål anser kroppen som et fremmedlegeme i grotiden, og kan derfor avvises, og det kan resultere i at smykke emigrerer / rejecter / gror ut. Når avstanden mellom hullene blir mindre enn 6 mm. så anbefaler vi at du tar ut smykke, og la hullet trekke seg sammen igjen (3-6mnd) før ny piercing utføres.
    • Hull i øreflipp som har sunket/grodd nedover er somregel tegn på at tunge smykker er brukt i lengre periode. Anbefaler å bytte til lettere smykke. Bruk av tyngre smykker bør kun skje i kortere perioder.
    • Dermal Anchor kan også emigrere. Smykket kan sitte godt over lengre periode uten problemer, før det plutselig begynner å emigrere. Det kan komme av press/slag mot smykket, infeksjon, eller at kroppen rett og slett vil kvitte seg med det. Anbefaler å rense godt, deretter massere smykket på plass. Sett så på et lite plaster, gjerne med litt press mot smykke så det holder seg på plass i en periode. Om det ikke fungerer så anbefaler vi å få fjernet smykket hos et studio som kan dette for å unngå stort arr.


    Finnes det en piercing mot migrene?

    • Daith, eller 'migrenepiercing' som mange refererer til er en populær piercing som noen ønsker mot migrene. Det er ingen garanti for at den piercingen fungerer mot migrene, og det er heller ingen offisiell dokumentasjon på hvorfor denne piercingen skal virke mot migrene. Derimot har vi kunder som opplever at migrene utbruddene blir færre, kortere og i noen tilfeller helt borte. Om ikke annet så får du deg en fantastisk piercing.


    Kan jeg bruke bedøvelseskrem?

    • Emla bedøvelseskrem (apotek) kan brukes av de som ønsker det. Kremen legges på i tykt lag 90 minutter før man ankommer studio. Effekten kan avta under piercingprosessen, da kremen blir fjernet før vi renser, markerer og utfører piercingen. Bedøvelseskrem er egenklig ikke nødvendig, da selve piercingutførelsen er veldig fort gjordt, og flesteparten oppfatter smerten som mindre vondt enn forventet.


    Kan jeg ta med en venn?

    • Ja, du kan ta med en venn. Vi ønsker at din venn venter inne på venterommet/butikkområdet under piercingprosessen. Mindreårige kan ha med mor, far eller en søsken som støtte inne på studioområdet.


    Kan jeg ha med dyr (hund, katt e.l. )?

    • Nei, dyr kan dessverre ikke entre våre lokaler av hensyn til hygiene og allergi.

    FAQ: Etterbehandling:



    Hvordan utføres daglig rensing og når bør jeg slutte å rense piercingen?

    • Daglig rens av piercingen bør utføres hver morgen og hver kveld med mild rensemiddel i ca 1 mnd. Deretter avtar du rensingen men aldrig opphør helt med å rense. Husk et rent piercinghull får man sjelden infeksjon i. Bruk en ren Q-Tip dynket med mild renseveske og forsiktig fjern gropuss og løs skorpe fra piercingen og smykket.. Vask/rens smykketstangen/ringen og ”under” kulen(e) også, dette gjør du ved å bevege smykket forsiktig fram og tilbake, og på den måten får du også renset selve piercinghullet. Etter 1 måned rensing kan rensing avta, og parfymefri dusjsåpe med ph 5,5 være et fint tilskudd for å holde piercingen, smykket og området rundt rent. Viktig at såpen skylles godt av etter vask. Anbefaler rens/vask av piercingen minst 1-2 ganger pr.uke for alltid.
    • Rensing innvendig munn (tunge, innvendig leppe, smiley):  Skyll med antiseptisk munnskyllevann i 30-60 sekunder 2 ganger daglig og etter måltid i 3-4 uker. Gjerne del opp med 50/50 antiseptisk og kaldt vann etter måltider. Det anbefales god munnhygiene i groperioden; drikk godt med vann etter hvert måltid, puss tenner & forsiktig tungen morgen & kveld.
    • Bytting til kortere smykke er anbefalt etter 4-6 uker så unngår du problemer som irritasjonskuler og at piercingen gror skjevt.
    • Unngå press mot piercingen, samt alt som berører piercingområdet MÅ være rent i grotiden. (hår, klær, sengetøy, lue mm.). Unngå å "leke" med smykket, samt unngå  sminke & andre parfymerte produkter ved piercingen i groperioden, det kan skape irritasjon og infeksjon.


    Hva er anbefalt rensemiddel?

    NB! IKKE bruk klorhexidin eller pyrisept da det er for sterkt og kan skape irritasjoner og forlenge grotiden! :

    • NeilMed Piercing Aftercare, Fine Mist (Saltvannsspray, Safari Bodyart Studio)
    • Natriumklorid 9mg. (kapslet saltvannsoppløsning, Apotek)
    • Etter 1 mnd: mild såpe i dusj: Eksempel Dr.Greve 5,5 ph., babysåpe el.. Unngå såper med fargestoffer, dufter eller triklosan.


    Hvorfor bør jeg bytte smykke i grotiden?

    • førstegangssmykke er alltid lengre enn andregangssmykke, dette pga plass for hevelse, det lettere å rense, og gir bedre sirkulasjon av oksygen som resulterer i bedre grogrunn. Etter 1 mnd tid er faren for nye hevelser mindre og man bør da bytte til kortere titan-smykkestang så unngår man stor bevegelse og vridningspress mot smykke, som kan resultere i irritasjonskuler, at piercingen gror skjevt og/eller emigrering. Navlesmykke byttes ikke før det har grodd ut ca 2mm(dette tar 3-6mnd). Ta alltid vare på den første lange stangen om det skulle oppstå nye hevelser, da andregangssmykket ikke vil være langt nok.


    Hva er forskjellen på gropuss, infeksjon, irritasjon, keloide?

    • Gropuss: Gropuss er hvitaktig tørt puss som kommer ut fra hullet, mest i starten av grotiden. Dette er helt vanlig og vil avta etter hvert som piercingen gror. Det er viktig å få renset bort gropusset fra begge sider av hullet, da det hindrer oksygen sirkulasjon som gjør at hullet gror bedre. I tillegg bør puss renses bort fra smykkestangen/ringen så det ikke lager rifter inni hullet.
    • Infeksjon: En infeksjon merkes ved rødhet, kløing, hevelse, utvæsking (gulaktig illeluktende farge) og smerte i og rundt piercingen. De første 1-2mnd er piercingen rød, litt opphovnet og det kommer tørt puss ut fra hullet, i tillegg klør en piercing som gror. Disse symptomene må ikke sammenlignes med en infeksjon. Infeksjon kan oppstå om urensligheter kommer inn i hullet, og gjerne et rift oppstår ved f.eks. smykkebytte e.l. Desto fortere man behandler en betennelsen/infeksjonen, desto fortere forsvinner den Derfor er det viktig å aldri slutte å rense piercingen. Vi anbefaler 2-3 ganger hver uke. Se anbefalt behandling lenger ned på siden.
    • Irritasjon: En Irritert piercing er ofte tørr og rød. Irritasjonen kan komme av press og/eller feil smykke, smykkemateriale og/eller feil smykkestørrelse. Problemløsning:  Bytt smykke (er du usikker så oppsøk hjelp hos ditt lokale studio). Vi anbefaler å vaske området med medisinsk grønnsåpe(apotek) 2 ganger pr. dag i 1-2 uker, og i tillegg fukte området rundt piercingen med medisinsk vaselin(apotek) så huden unngår å sprekke opp.
    • Keloide: En keloide kul er enkelt forklart overproduksjon av arrevev. Dette forekommer mest i ørebrusk piercinger. Som regel blir keloide forvekslet med irritasjonskul(arrevevskul) som behandles enkelt. Problemløsning: Bytt smykke til rett titan stang(labret, barbell) og tilpass lengden på smykket så det sitter i ro. Er du plaget med keloide som fortsetter vokse, selv etter smykkebytte så bør piercingsmykket fjernes. Er du usikker om det er irritasjonskul, infeksjonskul eller keloide så kontakt ditt lokale studio eller lege for konsultasjon. 


    Jeg har fått en kul på piercingen. Er det infeksjonskul, irritasjonskul eller keloide?

    • Infeksjonskul merkes ved at den kulen er myk, og det er et resultat av kapslet væskedannelse inni kulen. Ofte er dette en mild betennelse/infeksjon som kan stikkes hull på så væsken kommer ut før man behandler infeksjonen. Dessto fortere man behandler betennelsen/infeksjonen, dessto fortere forsvinner den så hullett kan fortsette å gro. Behandles med varm saltvannsoppløsning og/eller sterkere sårsalve (anbefaler bacymicin, apotek). Les mer om behandling under. 
    • Irritasjonskul er betegnelse på Arrevevskuler, og det er en kjent piercingkomplikasjon som vi ser mest i bruskpiercinger, f.eks ørekant og nesevinge. Det kjennetegnes som hard kul på utsiden av piercinghullet ved siden av smykket, og inneholder collagenfibre (ikke væske) og må ikke stikkes hull på. Altså er denne arrdannelsen en irritasjon, og ikke en infeksjon. Arrevevskulene kommer i grotiden og kommer av for mye press mot hudvevet i piercinghullet som er i grofasen, ofte av at smykke ikke ligger i ro og/eller press fra for langt eller buet smykke. Behandling: Bytt til rett / kortere smykke (helst titan), og vask området med medisinsk grønnsåpe (apotek) 2 ganger pr. dag i 1-2 uker. Les mer om behandling under.
    • Keloide: En keloide kul/utvekst er enkelt forklart overproduksjon av arrevev. Utveksten fremstår som knuter eller større flater som hever seg over hudoverflaten, og brer seg utover selve piercinghullet. En keloide forekommer også ved vanlige sår, så det er viktig å ikke lage hull på utveksten da det kan forverre utveksten. Dette forekommer mest i ørebrusk piercinger. Som regel blir keloide forvekslet med en irritasjonskul(arrevevskul). Problemløsning: Bytt smykke til rett titan stang(labret, barbell) og tilpass lengden på smykket så det sitter i ro. Er du plaget med kul/utvekst som fortsetter vokse, selv etter smykkebytte så bør piercingsmykket fjernes. Er du usikker om det er irritasjonskul, infeksjonskul eller keloide så kontakt ditt lokale studio eller lege for konsultasjon.


    Hvordan behandler jeg infeksjon?

    • En infeksjon merkes ved rødhet, kløing, hevelse, blemme/kul, smerte rundt piercingområdet og utvæsking (lyserød, eller ved kraftigere infeksjon vil det være illeluktende gulaktig farge på væsken). Aldri ta ut smykke da hullet skaper en åpning for infeksjonen å komme utifra.
    • Behandling: Desto fortere man behandler en betennelsen/infeksjonen, desto fortere forsvinner den. Ofte er det en mild betennelse-/infeksjonskul som kan stikkes hull på så væsken kommer ut. Deretter må smykket og piercingområdet vaskes godt på begge sider av hullet med mild rensevæske (saltvannspray, natriumklorid 9mg, mild såpe). Der saltvannsoppløsning (saltvannspray, natriumklorid) og/eller varm saltvannsoppløsning ikke fungerer, så anbefaler vi at du bruker sterkere sårsalve i noen dager. Slik gjør du: Vask/rens hullet og smykket for puss, påfør godt med sterkere sårsalve rundt piercingen og på smykkestangen/ringen på begge sider av hullet, deretter fører du smykket/stangen tilbake inn så salven kommer inn i hullet fra begge sider. La det virke i 12 timer, vask/rens hullet og smykket for puss, så gjenta prosedyren daglig til det blir bedre (maks 2 uker). NB! Overdreven bruk av salve tetter såret som trenger luft for å gro. Når hevelsen er redusert så kan varm saltvannsoppløsning være et bra supplement hver 12 time, etter rens/vask og før du påfører sterkere sårsalve.
    • Anbefalt sårsalve: Brulidin, Fucidin, Abilar eller vår favoritt Bacimycin desinfeksjonsalve (Apotek). NB! Sterkere salver brukes med forsiktighet og aldri mer enn 2 uker av gangen.
    • Varm saltvannsoppløsning oppskrift: Varm saltvannsoppløsning er et bra kompliment til groperioden og ved irritasjoner/infeksjoner. Den varme saltvannsoppløsningen øker blodtilstrømningen, åpner porene og hjelper til med å ”dra ut” væske, milde irritasjoner samt forebygger infeksjoner. Løs opp 1/2 ts havsalt uten Jod (butikk) i et lite glass med 2,5 dl. kokt vann. kjøl det litt ned og fyll opp et eggeglass eller et lite shotglass. Vinkler glasset over piercingen så det blir vakum, hold det over piercingen i 10-15 min. Dette gjøres 1 gang pr. dag, eller mer om du har infeksjon. Sterile press eller ren klut kan brukes på vanskelige områder (øre, nese), men hold det varmt. Etter bløtleggelse, skyll med vann og tørk området rent.
    • Tips: Å spyle hullet rent for urensligheter og gammelt gropuss er et veldig bra supplement ved irritasjoner og infeksjoner. Fyll opp en ren sprøyte uten nål (apotek) med natriumklorid 9mg og spyl hullet rent ved at du trykker sprøyten mot hullet og spyler inn i hullet mens du holder et rent papir på andre siden av hullet (dette kan gjerne gjøres fra begge sider av hullet). Husk at smykket må tas ut, og settes inn igjen etter spyling.


    Hvordan behandler jeg en 'irritasjon / irritasjonskul'?

    • En irritasjonskul kjennetegnes som hard kul på utsiden av piercinghullet ved siden av smykket. Kulen er ofte hudfarget, men kan også bli lys rødfarget, og oppstår somregel kun i grotiden.
    • Behandling / problemløsning: Bytt til kortere smykke med rett stang (f.eks. labret eller barbell). Anbefaler å vaske området og smykket med medisinsk grønnsåpe (apotek) hver morgen og kveld i 2-3 uker, deretter avta fram til kulen er borte. Varm saltvannsoppløsning er også et bra tilskudd 1-2 ganger pr. dag (gjerne kombiner hver andre gang med medisinsk grønnsåpe). Saltvannsoppløsningen åpner porene og er med på å bryte ned arrevevet fortere, genererer bedre blodsirkulasjon og vasker hullet for evt puss (se oppskrift under).
    • Varm saltvannsoppløsning oppskrift: Varm saltvannsoppløsning er et bra kompliment til groperioden og ved irritasjoner/infeksjoner. Den varme saltvannsoppløsningen øker blodtilstrømningen, åpner porene og hjelper til med å ”dra ut” væske, milde irritasjoner samt forebygger infeksjoner. Løs opp 1/2 ts havsalt uten Jod (butikk) i et lite glass med 2,5 dl. kokt vann. kjøl det litt ned og fyll opp et eggeglass eller et lite shotglass. Vinkler glasset over piercingen så det blir vakum, hold det over piercingen i 10-15 min. Dette gjøres 1 gang pr. dag, eller mer om du har infeksjon. Sterile press eller ren klut kan brukes på vanskelige områder (øre, nese), men hold det varmt. Etter bløtleggelse, skyll med vann og tørk området rent.

    • Tips: Å spyle hullet rent for urensligheter og gammelt gropuss er et veldig bra supplement ved irritasjoner og infeksjoner. Fyll opp en ren sprøyte uten nål (apotek) med natriumklorid 9mg og spyl hullet rent ved at du trykker sprøyten mot hullet og spyler inn i hullet mens du holder et rent papir på andre siden av hullet (dette kan gjerne gjøres fra begge sider av hullet). Husk at smykket må tas ut, og settes inn igjen etter spyling.


    Jeg har fått en ekstra stor hevelse som presser mot smykke, hva gjør jeg?

    • Hei. Det kan være flere årsaker til at du har fått en ekstra stor hevelse, eller en langvarig hevelse; -Presser hevelsen mot smykkefront og bakdel så må du bytte til lengre/større smykke for at hevelsen skal gå ned (press øker hevelse!).

    • De mest vanlige årsakene til ekstra hevelse er: flere piercinger tatt samtidig på samme område, for mye bevegelse på smykket (når du sover f.eks), briller som presser mot smykket, tatt på med uvaskede fingre, hår eller annen urenslighet (hårspray, hårprodukter, såpe, krem, el.) som har kommet inni hullet kan i tillegg skape infeksjon og derav ekstra hevelse.

    • Problemløsning: Om smykket er langt/stort nok så anbefaler vi følgende behandling: -Avkjøl området en times tid flere ganger om dagen med en kald ren klut, eller noe annet kaldt (nedfryst ertepose e.l.)med en ren emballasje rundt, og se om det hjelper.  Om det væsker så kan du ha fått en infeksjon, og bør da påføre en sterkere sårsalve (f.eks. Bacymicin, Apotek) en ukes tid, fram til utvæsking og hevelsen avtar. Slik gjør du: Vask/rens hullet, smykket, og området rundt (inkl.nabosmykker) godt for puss og andre urensligheter. Deretter påfør godt med sterkere sårsalve (bacymicin) på hullet og smykkestangen, dytt så stangen inn i hullet så salven kommer godt inn. Gjør dette fra begge sider(foran og bak). La salven virke inni hullet i ca 12t før du gjentar prosedyren i en ukes tid (maks 2 uker) Om hevelsen ikke avtar så setter vi opp en oppfølgingstime sånn at vi kan hjelpe deg.


    Hvorfor har det blitt en utvekst/ kul /vrengt hud (blow out) under navlepiercingen?

    • Utveksten, kul eller "vrengt hud" som stikker ut fra hullet under navlepiercingen oppstår sjelden, og er som regel et resultat av at sårrester, gjerne fra en kapslet infeksjon som har vrengt seg og begynner å gro utover. Dette kan oppstå etter en infeksjon der området er mye i bevegelse og smykke er blitt for langt. Dette oppstår som regel kun i grotiden.
    • Behandling / problemløsning: Bytt til kortere smykke (bøyd stang / bananabell),  rens og spyl hullet fri for urensligheter og gammelt gropuss (bruk sprøyte uten nål, og fyll med saltvannsoppløsning / natriumklorid). Deretter dytt utveksten/kulen inn i hullet før smykkebytte sammen med sterkere sårsalve (f.eks: Bacymicin salve). På den måten vil smykkekulen på undersiden holde utveksten inni hullet, flate seg ut og gro tilbake innvendig. Rens/vask piercingen (ikke ta ut smykket) hver morgen og kveld i 2-4 uker. Gjerne påfør sterkere sårsalve(Bacymicin) i 1-2 uker. Pass på å få salven inn i hullet fra begge sider og la det virke. På den måten forsvinner infeksjonen slik at piercinghullet kan fortsette å gro.